Kies de juiste vijverpomp voor de toepassing die je gaat gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten vijverpompen, elk met eigenschappen die de pomp geschikt maken voor een bepaald doel.

WELKE VIJVERPOMP?

FILTERPOMP:

Een filterpomp is een vijverpomp die uitermate geschikt is voor het verpompen van vuil water naar filters of naar watervallen en beeklopen. Dit is dus ook de meest verkochte vijverpomp. De grote open waaier en korf met openingen laat toe dat vuildeeltjes van 6-8mm zonder problemen door de pomp gaan. Filterpompen of beeklooppompen zijn vaak energiezuiniger dan fonteinpompen omdat ze minder krachtig zijn en 24 uur per dag aanstaan.

FONTEINPOMP:

Deze krachtige vijverpompen hebben een grote opvoerhoogte en zijn sterk genoeg om een mooie fontein te creeren. Ze kunnen geen vervuild water verpompen anders raken de sproeiers van de fontein verstopt en hebben daarom vaak een spons of klein voorfilter die het vuil tegenhoud. Deze pompen zijn vaak wat zwaarder in energieverbruik omdat ze een grote opvoerhoogte hebben om het water door de fonteinsproeier te persen.

CIRCULATIEPOMP:

Zorgt voor watercirculatie waardoor afvalstoffen zoals ammoniak en nitraat sneller aan de lucht worden afgegeven. Kooldioxide en zuurstof worden daardoor weer sneller opgenomen. Samen zorgt dit voor een goede plantengroei en gezond bacterieleven. Dit zijn vaak enorm energiezuinige pompen omdat het water alleen maar verplaatst hoeft te worden en niet door een fontein of filter hoeft te worden geperst.

Hierboven vind U ons assortiment vijverpompen in de 3 bovenstaande toepassingen:

© 2018 - 2021 Aquariatics | sitemap | rss