Bio doorstroomfilters
Een open filter waarbij de pomp het water vanuit de vijver naar het filter pompt. Het water stroomt door de druk van de pomp door het filter om er aan de andere kant weer uit te stromen.
Een stromingsfilter plaatst u altijd boven het waterniveau. Wanneer u deze onder waterniveau plaatst kan het water niet terugstromen en zal het filter overlopen. Vaak worden deze vijver filter systemen aan de rand van de vijver tussen de struiken of bovenaan een waterval of beekloop geplaatst.

De Bio doorstroomfilter zorgt voor een heldere vijver met gezonde vissen. Het vijverwater wordt door middel van een pomp (niet meegeleverd) naar het filter gevoerd. In het filter stroomt het water door de Japanse mat en de grove en fijne filtersponzen, om vervolgens via de bio-ballen weer helder terug uw vijver in te stromen.

Stap 1 - Bezinking
Door gebruik van het up-flow principe bezinken grove vervuiling en bodemslib onder in het filter, zodat deze de filtermaterialen niet onnodig kunnen vervuilen.

Stap 2 - Mechanische filtratie
Zichtbare vuildeeltjes worden verwijderd door de Japanse mat en de filtersponzen.

Stap 3 - Biologische filtratie
Door gebruik van speciale filtersponzen en bio-ballen wordt de aangroei van micro-organismen gestimuleerd. Deze micro-organismen verwijderen organische bestanddelen uit het vijverwater.

Het resultaat is helder en gezond vijverwater!

Bovenaan vind U ons assortiment Bio-filters in 2 modellen

© 2018 - 2022 Aquariatics | sitemap | rss