Sorteer op
 • Staande vijver skimmer tot 40m²
  Staande vijver skimmer tot 40m²
  € 74,95
 • Staande vijver skimmer tot 60m²
  Staande vijver skimmer tot 60m²
  € 78,95
 • Drijvende vijver skimmer tot 25 m² met pomp
  Drijvende vijver skimmer tot 25 m² met pomp
  € 92,95
 • Drijvende vijver skimmer tot 40 m² met pomp
  Drijvende vijver skimmer tot 40 m² met pomp
  € 108,95
 • Skimmer vijverpomp 4000 l/u 65 watt
  Skimmer vijverpomp 4000 l/u 65 watt
  € 94,95
 • Drijvende skimmer CPT-2500 met fonteinpomp 2500l/u 45 watt
  Drijvende skimmer CPT-2500 met fonteinpomp 2500l/u 45 watt
  € 104,95
 • -15%

  Skimmer vijverset tot 60 m² + pomp + 5m vijverslang
  Skimmer vijverset tot 60 m² + pomp + 5m vijverslang
  € 163,90 € 138,95
 • Vervang filterspons vijver skimmer SK-30 1 stuk
  Vervang filterspons vijver skimmer SK-30 1 stuk
  € 8,83
 • Vervang filterspons vijver skimmer SK-40 1 stuk
  Vervang filterspons vijver skimmer SK-40 1 stuk
  € 8,83
Sorteer op

Vijver Skimmers

Veroorzaakt door hun ontbinding; bladeren, onkruid en andere puin drijvend op het oppervlak van het vijverwater leiden tot troebelheid en bevorderen bovendien de groei van algen. Het is zeker mogelijk om deze onzuiverheden te verwijderen met behulp van een net van het wateroppervlak, maar afhankelijk van het seizoen is deze methode zeer tijdrovend.

Het is veel effectiever en minder tijdrovend om een ​​vijverafschuimer te gebruiken om deze taak uit te voeren. Vooral in het najaar zijn bladeren en kleine takjes een last voor de vijver. Zinkend aan de bodem van de vijver zijn ze verantwoordelijk voor de vorming van gistingsgassen en modder die in het volgende jaar leiden tot een verhoogde groei van algen en groen water in de vijver.

Een vijverpomp die is aangesloten op de vijverafschuimer of die direct is geïnstalleerd in de vijverafschuimer produceert een lichte stroom, waardoor het water naar de vijverafschuimer stroomt.

Alle vuildeeltjes die op het oppervlak van de tuinvijver drijven worden aangezogen voordat ze naar de bodem van de vijver zinken. Grove deeltjes verzamelen zich op de zeef van de vijverschep die ze gemakkelijk en snel kunnen worden verwijderd tijdens het reinigen van de vijverafschuimer, zodat de vervuilingen de vijver niet vervuilen.
Het schoonmaken moet regelmatig gebeuren om de reinigingsprestaties niet te beïnvloeden.

Er is een verschil tussen een staande skimmer en een zwevende skimmer?

Sta skimmer
Ze worden stevig in de vijver geplaatst, bijvoorbeeld door grind in de standaard te plaatsen. De waterring van de vijverafschuimer die op het oppervlak van de vijver rust overbrugt gemakkelijk waterstandsverschillen tot 100 mm, zodat regen of verdamping de functie van de waterskimmers niet beïnvloeden.

Drijvende skimmer
Ze dobberen vrij op het wateroppervlak en bieden zo een goede mogelijkheid om de grote vijvers schoon te houden. Voor vijvers die over een extreem groot oppervlak beschikken, kan het nodig zijn om meerdere drijvende skimmers te gebruiken om het hele oppervlak schoon te houden.

Afhankelijk van het type vijverafschuimer is het mogelijk om het water in een vijverfilter te pompen voor verdere zuivering of om het water direct terug de vijver in te laten stromen. De vijverafschuimer zorgt voor een extra verrijking van zuurstof in de vijver en draagt ​​bij aan het verminderen van de groei van algen.

© 2018 - 2021 Aquariatics | sitemap | rss